Geschiedenis
In de jaren 80 werd door de gemeente aan de bevolking van Bovensmilde een dierenweide / hertenkamp, naast de Boerderij aan de Meidoornlaan aangeboden.

Toen de school aan de Riegheide gereed was om gebruikt te worden werd het terrein aan de Meidoornlaan ingericht als hertenkamp. De toenmalige gemeente Smilde betaalde alle onkosten alleen het voeren en het toezicht houden moest worden gedaan door vrijwilligers.

Bekende namen uit die tijd waren de heren Snippe en Sterken.

Begin 2000 werd het steeds moeilijker om hiervoor vrijwilligers te krijgen zodat de gemeente zelf hiervoor diende te zorgen. Inmiddels waren er toen ook al plannen dat het terrein waar het hertenkamp zich bevond zou worden gebruikt als mogelijke locatie voor nieuwbouw.
Klik hier voor de foto's van de bouw.

In 2006 werd het duidelijk dat deze plannen door zouden gaan en het liefst zag de gemeente dat het hertenkamp zou verdwijnen, maar dankzij een groep vrijwilligers is dit niet gebeurd.

Na ruim 2 jaar onderhandelen met de gemeente over de locatie en de financiŽn werd eind 2008 begonnen met het bouwen en inrichten van dit terrein.

Met hulp van veel vrijwilligers en de steun van veel bedrijven is het mogelijk gemaakt om dit park te realiseren.

Op 5 september 2009 werd door de burgemeester van Midden-Drenthe, de heer Broertjes het park feestelijk geopend.
Klik hier voor de foto's van de opening.E-mail: meulenparkie@xs4all.nl
RSIN: 8210.98.226
KvK: 01160325
Copyright 2024 © 't Meulenparkie
Secretariaat: A. Luitjes
Tel: 06 547 524 44
Bankrek.nr. St. Hertenkamp Bovensmilde:
NL23 RABO 0152 0331 73
Bovensmilde