Bovensmilde

Historie

In de jaren 80 werd door de gemeente aan de bevolking van Bovensmilde een dierenweide / hertenkamp, naast de Boerderij aan de Meidoornlaan aangeboden.

Toen de school aan de Riegheide gereed was om gebruikt te worden werd het terrein aan de Meidoornlaan ingericht als hertenkamp. De toenmalige gemeente Smilde betaalde alle onkosten alleen het voeren en het toezicht houden moest worden gedaan door vrijwilligers.

Bekende namen uit die tijd waren de heren Snippe en Sterken.

Begin 2000 werd het steeds moeilijker om hiervoor vrijwilligers te krijgen zodat de gemeente zelf hiervoor diende te zorgen. Inmiddels waren er toen ook al plannen dat het terrein waar het hertenkamp zich bevond zou worden gebruikt als mogelijke locatie voor nieuwbouw.

In 2006 werd het duidelijk dat deze plannen door zouden gaan en het liefst zag de gemeente dat het hertenkamp zou verdwijnen, maar dankzij een groep vrijwilligers is dit niet gebeurd.

Na ruim 2 jaar onderhandelen met de gemeente over de locatie en de financiƫn werd eind 2008 begonnen met het bouwen en inrichten van dit terrein.


Met hulp van veel vrijwilligers en de steun van veel bedrijven is het mogelijk gemaakt om dit park te realiseren.

 

 

 

Op 5 september 2009 werd door de burgemeester van Midden-Drenthe, de heer Broertjes het park feestelijk geopend.

 

 

 

NL doet-dag succes!

16 maart NL doet dag een groot succes. Zo’n 20 vrijwilligers waren druk in de weer op ’t Meulenparkie en het resultaat mag er zijn. Heeft u het ooievaarsnest al gezien? En nu nog de ooievaar. In de vijver zijn drijvende korven geplaatst en voor de zwanen is een nest van wilgentenen gefabriceerd. En de hoge delen van de stal zijn geverfd.
Samen met de vrijwilligers van De Groene Stap, ook wel zo’n 20, was het een gezellig samenzijn tussen de middag in het IJsbaangebouw; soep met broodjes, koffie/thee en sterke verhalen.
Aan het eind van de dag was er voor iedereen een oorkonde voor het harde werken, met een kleinigheid als aandenken, en de eeuwige dankbaarheid van ’t Meulenparkie en De Groene Stap.  


 

Secretariaat:
A. Luitjes
Tel: 06 547 524 44
Bankrek.nr. St. Hertenkamp Bovensmilde:

NL23 RABO 0152 0331 73

E-mail:meulenparkie@xs4all.nl

RSIN: 8210.98.226

KvK: 01160325